Söndagsplugg

Först och främst måste jag bara fråga er ifall ni är som mig? Att alltid lägga in allt plugg på söndagen? I vilket fall måste jag säga att det kanske inte är det absoluta sättet att för att komma någonstans med alla läxor. Det blir alltid så för mig att jag sätter mig vid datorn, tänker "ammen jag ska bara kolla facebook lite.. och lite bloggar" sen så sitter jag där och vipps har det gått två timmar. Måste lära mig att prioritera bättre helt enkelt, eller att jag bestämmer så att jag inte få sätt på datorn innan jag har gjort klart läxorna ;) Haha aja, idag är det som tur bara en läxa, ska svara på lite frågor om EU och sånt där. Har prov på det kommande fredag!
Nu har jag i alla fall precis duschat, har ridit och gjort mitt träningspass - nice. Eliosen skötte sig superb, trimmade lite på banan idag. Pappa hade sladdat den innan så underlaget var toppen det med (y) Men nu ska jag ta tag i lite skoljobb!

Pappas dag

Idag så är det fars-dag hörni! Har ni också som tradition att ge presenter? Det har i alla fall min familj hihi :) Tycker att det är jättemysigt med gó frukost, tända ljus osv. I vilket fall, vi har även varit och fikat hos mormor och morfar. Var ett bra tag sedan vi sågs, så det var kul att hälsa på dem! Nu ska jag byta om och sköta om hästen. xoxo

Smoothie

Har precis fixat mig en nyttig och fräsch smoothie. Bästa tipset på ett snabbt och nyttigt mellanmål! Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt. Vaknade runt tio tiden och kom ner till en underbar frukost, snälla mamma hade fixat ägg, te och toast :) Sedan drog pappa och jag till ett par vänner för att hämta spån till våra små hästar. Efter det gick vi ut på en lång promenad i skogen med Elios. Det var jättemysigt! Som tur blev det uppehåll från regnet, så vi slapp bli blöta. Sedan fixade jag stallet och när jag var klar gick jag upp och bytte om. Full fart helt enkelt! Har även hunnit göra mitt lilla träningspass. En utav mina magövningar är verkligen hårda.. fäller nästan en tår efter varje set haha :( Så nu belönade jag mig med en härlig smoothie!

Fab friday

Nu kryper jag ner i sängen godingar. Har haft en supermysig kväll med familjen, ätit jättegod mat osv. Just nu saknas det bara en gó pojkvän som man kan gosa ner sig i sängen med. Är allt för avis på mina kompisar som har så snälla pojkvänner! Men jag lever efter mottot att kärleken får komma till än och "mister man en, står det tusen åter och tager man en, står det tusen och gråter". Godnatt xoxo
online
online

Finally fredag

Äntligen fredag, eller vad säger ni?! Dags att dra på sig mjukiskläder, sätta håret i en slarvig tofs och gå utan smink ett par dagar - hur skönt som helst. OCH så behöver man inte ha någon åtsittande bh, that feeling <3 Hur som helst, denna dag har varit en av de bättre. Haft en trevlig vistelse i skolan, har mest tittat på film haha. Rätt skön skoldag enligt mig. Fick också reda på att jag fick A på mitt första teknikprov - can't belive it. Är hur glad som helst! Ikväll händer det inte mycket, pappa är i köket och fixar sin specialite, GRILLAT. Så himla länge sedan jag åt grillat och en riktigt fet sallad, gott! Nu ska jag köra mitt träningspass, ciao. (varför jag har min iphone som bild idag är för att jag har bytt plast, tyckte att den blev fin tihi)

Ur bildarkivet

Fixade till ett par bilder som jag tänkte visa er, ƒina djur. Alla är självklart från min pappas resa. | © by Linn Andersson

Det tar sig!

Hejsan på er! Hoppas allt är bra med er. Själv mår jag relativt bra, med tanke på vädret. Mår alltid sjukt dåligt när det regnar.. konstant huvudvärk - usch. I vilket fall så har jag varit ute med ponnybus i regnet, det gick bra. Skrittade bara på vägarna i kanske 20-25 min. Finns inte så mycket mer att säga om det haha. Idag i skolan har vi haft matteprov, känns verkligen att det börjar bli lite mer utmaning, vilket jag gillar, men ack vad svåra endel tal/uppgifter.. En bra sak som hände idag är att jag börjar nå min "målvikt". Ställde mig på vågen (samma klockslag som alltid) och fick upp siffror som bådar gott. Har vägt ungefär lika mycket nu den senaste tiden så antar att det inte bara är för tillfället. Man blir så triggad när man ser att det går åt rätt håll! Måste dock ha lite is i magen, vikten rasar ju inte från ena dagen till den andra :) om man inte svälter sig.. Men det gör jag ju inte haha.

Bedtime

Idag är jag glad. Väldigt glad faktiskt, vet inte riktigt vad beror på men ska inte analysera det haha, vad spelar det för roll när man verkligen mår bra! Anyway, kvällens hoppträning, med min lilla stjärnponny, gick super duper. Världens bästa Elios! Dock blev min "vanliga" hoppträning inställd, pappa fick ett sms om att min instruktör var med Rolf-Göran någonstans, rätt ballt! Skulle vilja ha en clinic med honom. Men i alla fall, pappa fixade så att jag hoppade med i en grupp på skogslotten i stället, vilket fugerade superb. Nu får ni ett godnatt från lilla mig!


Tio snabba

Jag tror nog att alla har haft problem med sin hy någon gång, mer eller mindre. Det är jätteviktigt att bevara fuktigheten i hyn och inte minst "renhehten". Här har jag 10 snabbtips som kan hjälpa dig en bit på vägen! har själv gjort några punkter till en vana. T.ex. punkt 2,3,5 & 6 är något jag gör dagligen!
1. Peta mindre - Undvik att ta på huden och klämma på plitor (finnar osv). Är du inte ren om fingrarna kan du i värsta fall få infektioner. 
2. Rengör - Använd milda men effektiva rengöringsprodukter. Vanlig tvål torkar ut huden regält! 
3. Dra ner på sockret - Socker, alkohol och skräpmat gör att kroppen vill avgifta sig och det gör den bland annat via huden, vårt största organ. 
4. Tillför fukt - Drick mycket vatten och smörj in dig dagligen med en fuktgivande och skyddande hudkräm eller lotion som känns bra. Sitter du framför datorn mycket så är det bra att ha solskyddsfaktor som skyddar mot strålning.
5. Välj grönt -  Frukt och grönsaker innehåller mineraler och vitaminer som håller din hy frisk!
6. Få i dig zink - Zink finns naturligt i till exempel kött, sill, och ägg. Brist på zink kan ge akne, oren och till och med mjällande hy. USCH 
7. Mineralsmink - Makeup kan faktiskt skydda huden. Mineralpuder låter ofta huden andas, samtidigt som det skyddar. Se dock upp med mineralolja, som kan täppa till porerna. Var även noga med att ta bort allt smink på kvällen.
8. Peela - Peeling två gånger i veckan och djuprengörande lermask en gång i veckan rensar bort bakterier. 
9. Ta proffshjälp (ett alternativ till riktiga problem) - Hudterapeuter hjälper till att göra rent porerna och välja rätt produkter. Har du stora problem bör du uppsöka hudläkare. 
10. Coola ner och skydda - Stress avspeglar sig genast i hyn, hyn blir flammig och inflammerad. Använd solskyddsfaktor i vårsolen och sluta rök

Mörker hit, mörker dit

God dagens på er. Har previs ridit min kära lilla ponny, han kändes super fräsch inför morgondagens hopptränning. Tummen upp! Idag kändes det verkligen att hösten/vintern är här. Kallt, blåsigt, kyligt - usch. Denna mörka årstid är något jag ogillar.. Trots att jul-tiden är så mysig föredrar jag sommar. Slippa alla tjocka kläder haha, man ser ut som en uppstoppad liten smurf när man går med tjockjacka, halsduk och allt där på! Fast det kanske bara är jag, är bara två äpplen hög så allt ser väl ut som att det är kaka på kaka liksom.. Nu ska jag duscha och fixa till mig lite, sen mys med mamma framför tv:n. 

Världens ände

Har precit städat klart mitt rum nu! Väldigt välbehövligt.. Var gränsen till snuskigt enligt mig. Saker över allt, damtussar och annat ofräscht. Nu är allt puts väck och nu känns det bra att komma in i rummet. Har även hittat min nya favoritlåt [länk] - ingen kan ju städa UTAN musik, hallå? ;) Gillar sällan sådan musik, men denna föl mig i smaken!
 

Gant

 Första dagen efter en veckas lov avklarad. Känner mig riktigt sliten faktiskt haha.. dagen kunde startat bättre. Försov mig och som kaka på moset glömde jag skåpsnyckeln hemma, den hänger här bredvid mig.. på lampan (fråga inte varför), den lilla skitnyckeln. I vilket fall så var det trevligt att träffa klassen igen, slapp även de två sista lektionerna så ah, jag gick från 8.10 till 11.30 kan man säga. Rätt lagom skoldag enligt mig! Innan jag tog bussen hem sprang jag ner till stan för att inhandla en efterlängtad tröja från Gant. "Dyrt, waste & fult" enligt min mamma. Så anser inte jag i alla fall och därför hänger det en finfin piké shirt med långa ärmar i min garderob nu! Bra avslut på dagen.

South Africa

 
© by Linn Andersson
Här är alltså några bilder ifrån min blivane mapp "SYDAFRIKA" som innehåller drygt 300 bilder. Vet att jag sa ca 700, men ni vet.. Det är första gången pappa håller i en kamera så alla blev inte riktigt bra (hehe). Skulle vilja visa er alla, alla är så extremt fachinerande! Det coola är ju också att min pappa var ca 3-5 m ifrån alla dessa djur när bilderna togs. Sjukt. 
 

Welcome home dad

riktigt fina djur det där | © by Linn Andersson
Åååh! Nu har vi precis kommit hem från att ha varit iväg och hämtat pappa. Han har varit bortrest i 10 dagar nu, så det var skönt att han äntligen kommit hem! Gissa vart han har varit då? *trumvirvel* Sydafrika! Hur ballt är inte det! Skulle vilja åka dit jag med.. Men det får bli en annan gång hihi. Har fått ett par jättesnygga armband som kommer att användas flitigt nu till jul & nyår, kan visa er sen! Förbered er även en bildbomb ifrån pappas turer ute på savannen ;) Är jättespänd haha, har själv bara sätt två stycken (de två som är ovan) av ca 700 bilder. Men dessvärre lär jag inte orka lägga upp så många här på bloggen.. men ett par stycken lär jag lägga upp. Nu ska vi äta och mysa med massor av prat!
 

Tillbaks igen

Haha hej på er. Tänkte, som ni säkert förstår, börja blogga igen. Ännu en gång på ny bloggportal. Har haft blogg.se ett par gånger innan, men tröttnade på alla dessa koder så bytta till bl.a. myshowroom & nattstad. Men nu är jag tillbaka här på blogg.se, så vi får se hur länge jag orkar stanna kvar denna gång haha! Designen är väldigt tråkig än så länge - vit och tråkig. Men det får vara så, har inte orken (nu i alla fall) att fixa någon avancerad design/header. Jag uppdaterar er senare, ciao!
 

RSS 2.0